Jag skriver inte bara arrangemang utan jag komponerar även egen musik för olika sammanhang.
Både för små ensembler och orkesterar. Det tonala språket i min musik är harmoniskt, rytmiskt och ganska traditionellt i formen. Modern klassisk musik behöver inte alltid vara svårt att ta till sig med avancerad rytmik, klusterklanger och matematiskt uträknad tematik.

Inspirationen till min musik hämtar jag från kompositörer som Francis Poulenc , Jean Francaix , Dmitriev Schostakovitij mfl. Den klassiska "rena" stilen är för mej ett sätt att jobba. Musik ska vara lättlyssnad och publikvänlig men samtidigt vara en utmaning för musikerna att framföra. Humor och glädje tror genomspirar i min musik, men samtidigt kan jag vara seriös och allvarlig. Det går att lägga ut hur mycket text som helst om hur jag komponerar, men det bästa är att lyssna för att få någon "bild" av min musik.

Jag demonstrerar här på sidan några ljudexempel på min musik.
Dammråttan, Myrans Triumfmarsch och Grodans dans är skrivet till Bergslagens Kammarsymfoniker.
Det är tre satser ur en svit som jag kallar "Smådjurens Karneval" och som omfattar 12 olika karaktärsstycken komponerade för olika ensemble-konstallationer.
"Dammråttan" är skrivet för flöjt, oboe, fagott, stråkar och harpa.
"Myrans Triumfmarsch" är skriven för Stor symfoniorkester
"Grodans Dans" är skriven för blåsarkvintett ( Fl, ob, kl, ho & fag. )
"Smådjurens Karneval" omfattar musik skrivet för :Blåskvintett , Brassensemble, Kammarorkester samt Stor symfoniorkester.
Musiken framfördes av Bergslagens Kammarsymfoniker 2009, då jag var årets tonsättare.

"Variationer på Till Paris" är en lek med en känd barnvisa. Jag har här skrivit ett tiotal variationssatser för stor träblåsenseble; piccola, 3 flöjter, 3 oboer, 3 klarinetter, 3 fagotter som träblåssektionen ifrån Bergslagens Kammarsymfoniker framförde 2011 i Norbergs kyrka.
Läs mera på http://www.kammarsymfoniker.se